Vingepumpe
Robuste håndpumper av støpejern, til industri og landbrukssektor

Vingepumpe med robust konstruksjon

Pumpene har en robust konstruksjon, produsert i gråjern med metallinnsats for pumping av væsker uten faste urenheter. Høy presisjon i produksjonen gjør pumpene driftssikre med lang levetid. Standardpumpene er utstyrt for pumping av vann, oljer, bensin og visse løsemidler opp til +80 °C. Vingepumpe i utførelse C er også utstyrt for pumping av glykol.

Dobbeltvirkende

Klaffpumpen er en dobbeltvirkende håndpumpe, noe som betyr at den gir væskeforsyning i begge retninger av håndtaket. Klaffpumpen er produsert med høy presisjon, noe som gir den både sikker drift og lang levetid.

Kapasiteten er angitt ved 80–100 pumpeslag/minutt. Vingepumpene kan brukes ved sugehøyder opp til 8 meter. Det bør benyttes bunnventil hvis sugehøyden overstiger 2 meter.

 

Å tenke på: 
En sil skal monteres i forbindelse med den innkommende væsken, slik at rusk og grus forhindres i å komme inn i pumpen. Da er risikoen at den slutter å virke.

Pumpen monteres med håndtaket oppover, så det er mulig å pumpe 45 grader i hver retning.

Hvis pumpen står ubrukt i lang tid (en måned eller mer), bør det utføres en "service" på pumpen for å forhindre at den begynner å ruste. Den enkleste måten å gjøre dette på er å smøre det med vanlig kokefett (f.eks. Omega 58) eller lignende, i begge tilkoblinger.

 

Dokument

Kvalitet

Klaffpumpene våre leveres alltid godt pakket i skreddersydd papp slik at vi kan sikre kvalitet hele veien til kunden.

Produkter

Vingepumpe utførelse A-B
Vingepumpe utførelse C